« Πίσω

3. Η Αγία Γραφή, Αμβέρσα 1657

Ποιο είναι το μεγαλύτερο best seller όλων των εποχών; Μα η Αγία Γραφή, φυσικά, της οποίας μια σπάνια ολλανδική έκδοση σώζεται στην Βιβλιοθήκη.

Ιστορίες

Κουμπί ήχου

Οδηγίες

Οδηγίες

Από την δεξιά πλευρά της έκθεσης, θα επιστρέψετε στην αριστερή, στο ύψος της εισόδου. Εχοντας την είσοδο πίσω σας, ακριβώς στο αριστερό σας χέρι θα δείτε μια μεγάλη κεντρική τετράγωνη προθήκη από τζάμι. Στην προθήκη αυτή εκτίθενται μια σειρά από αξιόλογα βιβλία. Στη γωνία, ακριβώς μπροστά στον επισκέπτη, ξεχωρίζει το βιβλίο της Αγίας Γραφής με την πολύ εντυπωσιακή βιβλιοδεσία της.

Κουμπί ήχου

Το Ιερό Βιβλίο

Το Ιερό Βιβλίο

Η Αγία Γραφή αποτελείται από το σύνολο των βιβλίων της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Θεωρείται ως το εμπορικότερο βιβλίο όλων των εποχών εφόσον έχει υπολογιστεί ότι υπάρχουν 6 δις αντίτυπα μεταφρασμένα σε 2400 και πλέον γλώσσες. Μάλιστα, είναι από τα πρώτα βιβλία που τυπώθηκαν σε τυπογραφεία της Ιταλίας καθώς και της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας φιλοξενεί σπάνιες εκδόσεις της όπως αυτή στα Ολλανδικά, τυπωμένη στην Αμβέρσα το 1657. Πρόκειται για δερματόδετη έκδοση με μικροχαρακτική στο εξώφυλλο της, γεγονός που μαρτυρά την επιμέλεια κατασκευής της αλλά και το ακριβό κόστος που θα είχε για όποιον θα ήθελε να την αποκτήσει.

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας Author Logo
Powered by Clio Muse Tours Clio Muse Tours Logo