Find me!
RePAST H2020 Project

Hapësirat e kujtesës së kontestueshme në Kosovë

×

Hapësirat e kujtesës së kontestueshme në Kosovë

Kosova është ende e përhumbur nga e kaluara e saj e trazuar, duke filluar nga kohërat antike deri në historinë më të re. Kosova kaloi një luftë të tmerrshme në 1998-1999 e cila çoi në një ndërhyrje ushtarake nga NATO. Turi nxjerr në pah historinë e vendit, luftën e qytetarëve dhe mizoritë që detyruan gjysmën e popullsisë të braktiste vendin.


10

ITEMS

50

STORIES

4168

VIEWS

10

QUIZΖES


A tour by

RePAST H2020 Project

RePAST has received funding from the European Union’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme. It investigates how European societies deal with their troubled pasts today through the analysis of conflict discourses rooted in those pasts.

Email: info@repast.eu

Website: https://www.repast.eu/


EN | SR | SQ
Powered by Clio Muse Tours Clio Muse Logo

1. Pallati i Rinisë `Boro dhe Ramiz`

5 Stories

2. Monumenti NEWBORN

5 Stories

3. Monumenti Heroinat

5 Stories

4. Monumenti i Madeleine Albright

5 Stories

5. Monumenti i Vëllazërisë dhe Unitetit

5 Stories

6. Monumenti i Ibrahim Rugovës

5 Stories

7. Monumenti i Skënderbeut

5 Stories

8. Memoriali Zahir Pajaziti

5 Stories

9. Kisha Ortodokse në Universitet

5 Stories

10. Monumenti i Luftës së Dytë Botërore

5 Stories